Døde svømmere

september 12, 2017 Satire
svoemmer

Døde svømmere: Derfor forekommer sæd i urinen

Nogle mænd oplever at der synligt er sæd til stede i deres urin, hvilket viser sig som en gennemsigtig hinde over vandspejlet i toilettet efter man har tisset. Populært kendes fænomenet som ”døde svømmere”, idet sædcellerne i urinen så at sige er dømt til døden. I det følgende kan du læse mere om hvorfor døde svømmere forekommer, og hvordan du kan undgå det.

Tilstedeværelsen af sæd i urinen kan skyldes flere ting. Urinen fungerer nemlig som transport middel for kroppens affaldsstoffer, så der kan forekomme variende koncentrationer af rester af eksempelvis proteiner, blod, og sæd. Som udgangspunkt er sæd i urinen noget de fleste mænd oplever, og er ikke noget at være bekymret for.

Forudgående onani er hyppigste årsag

Langt den mest almindelige årsag til at der forekommer ”døde svømmere” i urinen, er at man har haft sædafgang kort før urinladning. Det kan enten være i forbindelse med samleje, eller i forbindelse med auto stimulation (onani).

Efter samleje eller onani, vil der typisk være små rester af sæd og præ-sæd tilbage i urinrøret, og det er disse rester, der skylles ud via efterfølgende urinladning.

Sædafgang forud for urinladning er langt den mest almindelige årsag til ”døde svømmere”, men der findes også andre mulige årsager. Herunder kan nævnes en belastet prostata, eller lange perioder med afståelse fra seksuel aktivitet. Hvis du mistænker at du lider af en belastet prostata kirtel, bør du kontakte din læge.

Sådan undgår du døde svømmere

Døde svømmere kan være en smule pinligt, når en mand eksempelvis efterlader en hinde af sæd i toilettet på ens arbejdsplads eller hos en date. Heldigvis er det meget nemt at forhindre at efterlade døde svømmere uønskede steder.

Hvis uønskede svømmere i din urin skyldes forudgående sædafgang, kan du forhindre en potentiel pinlig situation ved simpelthen at sørge for at tisse ordenligt af efter sædafgang. Sørg for eksempel for at have tisset ordenligt af efter onani om morgenen inden du tager på arbejde, eller inden du besøger andre.

Efter den første urin ladning følgende sædafgang, vil langt de fleste sædrester være fjernet fra urinrøret, og du vil ikke opleve at den afslørende hinde samler sig i toilettet. Hvis du alligevel oplever døde svømmere, kan du også prøve at trække ud i toilettet en ekstra gang.

Det er helt naturligt

Husk at sædafgang er helt naturligt, og et tegn på en sund og velfungerende mandlig fysik. Du skal derfor ikke skamme dig over dine ”døde svømmere”, selvom du selvfølgelig kan ønske begrænse forekomsten af dem.
Vi håber, at denne vejledning har været nyttig for dig.

Kontaktformular